Dorte Kolbæks farvepalette
I min barndom kunne jeg finde på at male en masse farver der matchede hinanden og som fyldte hele papiret. Jeg var aldrig i tvivl, der var ikke meget ved skolelivet der interesserede mig, kun det kreative kunne fastholde min interesse. Hvis nogle spurgte mig, hvad jeg kunne tænke mig at blive når jeg voksede op.. så svarede jeg kunstmaler.
Jeg er en kvinde på 44 år, som stort set altid har malet og tegnet. Jeg har været vidt omkring i den kreative verden. Det startede på den kongelige porcelænsfabrik, hvor jeg fik en 4 årig uddannelse som porcelænsmaler. Her lærte jeg at male Mussel, blåblomst, platter, male figurer, vaser, og overglasur. Under uddannelsen, blev jeg også undervist i at tegne og male, og forme ting i keramik. Der arbejdede jeg i ca. 10 år.
Herefter fulgte nogle år som mannequinmaler. Her lagde jeg makeup på mannequinerne og airbrushede øjne. Det var her jeg første gang stiftede bekendtskab med airbrushen, og dens muligheder.

Inspirationen til mine malerier stammer bl.a. fra smukke fotografier, rejser og kunstudstillinger. Men også små hverdagsting, kan være en inspirationskilde, som f.eks. børn, bøger eller simpelthen bare en samtale omkring kunst.

Man lærer så længe man lever, siger det gamle ordsprog. Dette gælder bestemt også indenfor den kunsteriske verden. Jeg mødte engang en mand, der sad på en færge og tegnede. Vi faldt i snak, og det viste sig at han kunne skaffe mig ind på en kreativ aftenskole. Her fik jeg også lært en masse tekniker, bl.a. fik jeg prøvet at tegne krokis efter levende modeller.

Edward Hopper sagde engang "Hvis du kunne sige det med ord, var der ingen grund til at male". Jeg håber også mine malerier vil tale for sig selv.

Varer Kr: 0

Fragt Kr: 0

Total Kr: 0

Se kurv